آداب و رسوم مردم استانبول

ساخت وبلاگ

آداب رسوم ترکیه

آداب و رسوم مردم استانبول

 

ترکیه در نقطه ای قرار گرفته که در همسایگی کشور های اروپایی قرار دارد و این همجواری بر روی آداب و رسوم مردم استانبول و دیگر شهرها تاثیر بسزایی گذاشته است. استانبولی ها ور در کل ترکها مردمانی مهمان نواز و خونگرم هستند.در خانواده مرد رأس خانه و بزرگ به شمار می رود و زن ها نیز طبق قانون، بعد از ازدواج نام خانوادگی شوهرش شان در ادامه اسمشان می آید. در ترکیه گرفتن چندین همسر غیرقانونی است و همه ازدواج ها رسمأ باید به ثبت برسند و ازدواج های مذهبی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تور استانبول می تواند تجربه ای به یاد ماندنی برایتان باشد. هتل های استانبول از بالاترین استاندارد های صنعت توریسم برخوردار است و همچنین علاقه مندان به خرید می توانند از مراکز خرید بسیار شیک و مدرن این شهر دیدن کنند.

مراسم ازدواج در ترکیه همراه بارسوم وعقاید خاصی است.مثلأ هنگامی که دختری ازدواج میکند تمام دوستان وی نامشان رادرون کفش عروس مینویسند ودر پایان مراسم ازدواج اگرکسی نامش از داخل کفش پاک شده باشد, به این معنی است که به زودی ازدواج خواهد کرد.

درمحله های ترکیه تقریبأ هیچ محله ای بدون قهوه خانه نیست ومردهای ترک ساعت ها با دوستانشان در کافه ها وقهوه خانه ها می نشینند وصحبت می کنند.زنان هم برای چای بعد از ظهر درزمان های معینی , به نام دوره های ۷ تا ۱۷ روزه , با دوستان و همسایگان خود در یک جا جمع می شوند.

اگرچه مردم ترکیه به خاطربرخورد با فرهنگ های اروپایی غیررسمی ترشده اند, اما با این حال همچنان اصطلاحات مؤدبانه و تعارف در بین آنها وجود دارد.مثلأ واژه آبی به معنای برادر بزرگتر ع درمقابلش قارداش به معنای برادر, آبلا به معنای خواهربزگتر در مقابل باجی به معنای خواهر , برای ایجاد تمایز بین بزرگ تر و کوچک تر استفاده میشود.

ترکها مردم مهمان نوازی هستند.آنها ازدعوت مهمان به منازلشان لذت می برند.اگر مهمانان زود از خانه بروند ,نوعی بی احترامی به صاحب منزل وحمل برخوش نگذشتن به مهمان میشود.در مواقع عزاداری , همسایگان تا روز سوم غذاهای آماده شده ی خورا به منزل داغدیده می فرستند.حلوانیز تنها غذایی است که خانواده مرحوم می پزد و برای همسایگان می فرستد. دوستان نزدیک مرحوم حلوا را آماده می کنند ؛ به طوری که نفر اول , ملاقه را به نفر بعد می سپارد و او هم در حالی که حلوا را هم ی زند , به ذکر خاطره ای از آن مرحوم میپردازد.معمولأ حلوا زمانی آماده می شود که تمام افراد حاضر درمورد مرحوم به ذکر جمله ای پرداخته باشند. این مراسم ساده سبب می شود که مردم از اوقات خوش خود با آن مرحوم حرف بزنند وبرای لحظه ای غم خودرا فراموش کنند و پیوندهای بین خودرا محکم نمایند.

جمهوری ترکیه با مساحتی در حدود ۷۷۹ هزار کیلومتر مربع و با جمعیتی قریب به ۶۷ میلیون نفر در شمال غربی کشورمان قرار دارد. زبان رسمی مردم ترکیه ، ترکی استانبولی و دین مردم آن نیز اسلام است . استانبول مهمترین شهر ترکیه به شمار می آید. سالهاست که ترکیه به عنوان یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه در جذب توریسم است و هرساله میلیونها دلار از عواید حاصله وارد چرخه اقتصاد این کشور می شود. به همین علت آداب و رسوم ملل این هفته را با اماکن دیدنی ترکیه آغاز می کنم . یکی از این اماکن «قلعه وان » در استان وان کنار دریاچه وان است . این قلعه عظیم در بالای کوه قرار گرفته است و امروزه به شکل مخروبه یی است که ستونهای عظیم و دیوارهای سربه فلک کشیده آن ، چشم هر بیننده یی را به خود جلب می کند. مقام ابراهیم هم یکی دیگر از اماکن دیدنی ترکیه است که این محل در واقع چاهی است که مردم معتقدند شفابخش است . در مقام ابراهیم یک ساختمان زیبای توریستی و زیارتی بنا شده است که محل سکونت مسافرین است . جالب است بدانید پرچم کشور ترکیه یک پرچم قدیمی است که در روی رنگ قرمز آن یک هلال ماه و یک ستاره سفیدرنگ دیده می شود. عامه مردم ترکیه در موردهلال روی پرچم چنین می گویند: «در سال ۳۳۹ پیش از میلاد، فیلیپ پدر اسکندر مقدونی قصد حمله و کشورگشایی داشت که درخشش شدید هلال ماه در شب ، فیلیپ را ناکام کرد و وی موفق به تصرف نشد. هلال ماه سمبل امپراتوری بیزانس بود و بعدها نیز امپراتوری عثمانی آن را بر پرچم خود حفظ کرد. در اواسط قرن نوزدهم ستاره یی به پرچم ترکیه اضافه شد که الهام گرفته از سوره «طارق » قرآن کریم است و فضای آن ستاره بامدادی است .

خالی از لطف نیست که بدانید سالها جشن گرفتن نوروز برای مردم کردتبار ترکیه قدغن بود. اما چند سالی است که این جشن آزاد شده و مردم این منطقه براحتی به استقبال بهار و نوروز می روند. آنها با برگزاری این جشن از هویت فرهنگی و ملی خویش پاسداری می کنند. اگرچه اکثریت مردم ترکیه را مسلمانان تشکیل می دهند اما دولت این کشور یک دولت سکولار است . به همین علت در موسم ماه مبارک رمضان رستورانها در طول روز باز است . گرچه مسلمانان به احترام این ماه مبارک ، رستورانهای خود را تا موقع افطار می بندند اما هیچ کس در بستن یا بازگذاشتن رستورانش مجبور نیست . در ترکیه رسم است که مسلمانان با کباب ترکی و چای روزه خود را بگشایند و خرید و فروش در بازارهای ترکیه تا سحر ادامه دارد. در این میان شبکه های تلویزیونی هم بیکار ننشسته و اقدام به پخش برنامه های جذاب و مفرح می کنند. یکی از این برنامه های جذاب «پاپ استار» است . در این برنامه مردم عادی صدای خود را برای خوانندگی امتحان می کنند و هیات داوران نیز هر بار چند نفر را به جامعه هنری ترکیه معرفی می کنند.

چای پررنگ ، تلخ ، بی مزه و بی عطر و بو نوشیدنی محبوب مردم ترکیه است آنها با قهوه میانه خوبی ندارند. غذاهای محبوبشان نیز «کباب اسکندری » و «کباب دونر» است . اما از آنجایی که قیمت غذا و انواع شیرینی در ترکیه بسیار گران است از این رو کدبانوهای خانه بیکار ننشسته و سعی می کنند تا برای اعضای خانواده شان غذا و شیرینی بپزند. قیمت یک کیلو شیرینی در ترکیه تقریبا ۱۸ هزار تومان است و از آنجایی که سطح درآمد و میانگین معیشتی مردم پایین است آنها کمتر بیرون از منزل غذا سرو می کنند. ولی فکر نکنید کار رستوران دارها در ترکیه کساد است زیرا در هر فصلی از سال که به ترکیه بروید، توریست های فراوانی می بینید. چه در زمستان که توریست های عمدتا عرب برای اسکی به پیست های این کشور می روند و چه در تابستان که در بیم از گرما به سواحل ترکیه می روند. در مورد ترکیه باید گفت که مردم متحمل پرداخت مالیات های سنگین هستند. هرگاه به این کشور رفتید حسابی مواظب باشید که به اماکن و وسایل عمومی این کشور آسیبی وارد نسازید زیرا در صورت مشاهده هرگونه تخلفی شما باید جریمه های سنگین پرداخت کنید. مردم ترکیه معتقدند علت اصلی پیشرفت کشورشان به رغم عدم برخورداری از معادن و سرمایه های طبیعی ، همین مالیات های آنهاست .

امروزه موسیقی ترکیه در میان مردم کشورهای خاورمیانه از محبوبیت بالایی برخوردار است و به محض ورود آلبوم جدید از خوانندگان مطرح این کشور بسرعت در کشورهای مجاور به فروش می رسد. وقتی علت این امر را از یک آهنگساز جویا شدم ، در پاسخ گفت : «موسیقی ترکیه حتی بدون کلام ، با انسان حرف می زند، درددل می کند و به علت وجود حزنی که در موسیقی مشرق زمینی است بسرعت در دل می نشیند. از جمله جشن های ملی مردم ترکیه می توان به سالروز تولد و مرگ آتاتورک ، جشن تاج گذاری اولین پادشاه عثمانی که خود از عوامل جذب توریست است ، فتح شهرهای مهم توسط آتاتورک و جشن یک هفته یی جمهوریت اشاره کرد. در مراسم سالروز فوت آتاتورک مردم بمدت یک ربع به احترام او سکوت اختیار می کنند. آنها با پوشیدن کت و شلوار سرمه یی و کراوات قرمز در حالی که ساکت هستند، ادای احترام می کنند حال تصور کنید کسی سهوا حرف زده یا آدامس بخورد، چه می شود? این اتفاق برای یکی از رهبران محلی حزب حاکم ترکیه افتاد.

«ویسل ویچی » رییس حزب عدالت و توسعه در شهر فتسا واقع در ساحل دریای سیاه ، چندی پیش در حالی که به سمت مجسمه مصطفی کمال آتاتورک بنیانگذار ترکیه سکولار می رفت ، آدامسی در دهان گذاشت . او قصد داشت به مناسبت هشتاد و هشتمین سالگرد تاسیس پارلمان ترکیه دسته گلی روی آرامگاه آتاتورک بگذارد. وی به اتهام توهین به آتاتورک به دادگاه احضار شد. در پایان ذکر این نکته ضروری است که استانبول را شهر هزار مسجد می نامند. بر روی هفت تپه این شهر، هفت مسجد قرار دارد که از مهمترین آنها «ایاصوفیه » و مسجد «سلطان محمود» است . اخیرا رویت این هفت تپه از فراز آسمان ممکن شده است و هلی کوپترهایی برای این منظور اختصاص یافته اند تا توریست ها را به تماشای این منطقه زیبای کشورشان به آسمان ببرند تا از آن ارتفاع این منظره را ببینند اما بخاطر هزینه بالای هلی کوپتر از آن استقبال نشد.
نوروز در ترکیه
نوروز تا نخستین سال‌های تشکیل جمهوری ترکیه در میان ترکان ترکیه پایدار ماند و سپس رفته رفته اهمیت پیشین خود را از دست داد و فقط در مناطق کردنشین و در پاره‌ای از مناطق شمال، آیین رسوم این جشن موجودیت خود را حفظ کرده است. مردم ترکیه عید نوروز را به عنوان یکی از معدود ایام جشن می‌‌گرفتند. در این روز حکیم باشی معجون مخصوصی به نام نوروزیه را برای پادشاهان و درباریان تهیه می‌ کرد. گفته می شود این معجون از چهل نوع ماده مخصوص تهیه ‌می شد و شفابخش بسیاری از بیماری‌ها و دردها و باعث افزایش قدرت بدنی می‌‌شده است. مردم این سرزمین نوروز را آغاز بهار طبیعت و شروع تجدید حیات و طراوت در جهان و برخی روز مقدس در مقابل شب قدر و شب برائت و برخی عامل اتحاد و همبستگی و حتی آن را زادروز امام علی و تعیین ایشان به خلافت و سالروز ازدواج ایشان با حضرت فاطمه دانسته اند. کردهای ترکیه سال‌ها برای به رسمیت شناخته شدن نوروز در این کشور تلاش کردند و اکنون نوروز در ترکیه تعطیل رسمی است.

تور استانبول, تور ترکیه...
ما را در سایت تور استانبول, تور ترکیه دنبال می کنید

برچسب : تور استامبول, تور استامبول ارزان, تور تابستاني استامبول, جشن هاي خاص مردم ترکيه, ديدني هاي استامبول, نویسنده : afsaneh netistanbulnet1 بازدید : 229 تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396 ساعت: 20:06